Én még ilyen finom mákos piskótát nem ettem! Tökös-mákos a lelkem ráadásul, mert hogy tökmagliszt is van benne, emellett gluténmentes, és teljesen vegán is. Észveszejtően finom, puha a tésztája, rajta a szaftosra rásült szilva, hát, nah, überkirály! 😊
A tökmaglisztről mindig szépeket mondok, de meg is érdemli: szinte nulla (!) szénhidrát és zsír van benne, viszont nagyon magas a fehérjetartalma!! Bátran nyúljatok ehhez az alapanyaghoz!
HOZZÁVALÓK (9 kocka):
- 300g langyos víz
- 30g facsart citromlé
- 1g só
- 3g szódabikarbóna
- 23g Szafi Reform 4-szeres édesítő (vagy cukor)
- nagy csipet fahéj (elhagyható)
- 50g darált mák
- 25g tökmagliszt
- 155g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt
ELKÉSZÍTÉS:
A fenti sorrendben összekevertem a hozzávalókat, szilikon formába simítottam, majd felszeletelt szilvával megpakoltam a tetejét. 180 fokon, légkeveréssel 35 perc alatt sült meg a kicsike. Brutkó nagyon!
Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.