Én még ilyen finom mákos piskótát nem ettem! Tökös-mákos a lelkem ráadásul, mert hogy tökmagliszt is van benne, emellett gluténmentes, és teljesen vegán is. Észveszejtően finom, puha a tésztája, rajta a szaftosra rásült szilva, hát, nah, überkirály! 😊

A tökmaglisztről mindig szépeket mondok, de meg is érdemli: szinte nulla (!) szénhidrát és zsír van benne, viszont nagyon magas a fehérjetartalma!! Bátran nyúljatok ehhez az alapanyaghoz!

HOZZÁVALÓK (9 kocka):

  • 300g langyos víz
  • 30g facsart citromlé
  • 1g só
  • 3g szódabikarbóna
  • 23g Szafi Reform 4-szeres édesítő (vagy cukor)
  • nagy csipet fahéj (elhagyható)
  • 50g darált mák
  • 25g tökmagliszt
  • 155g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt

ELKÉSZÍTÉS:

A fenti sorrendben összekevertem a hozzávalókat, szilikon formába simítottam, majd felszeletelt szilvával megpakoltam a tetejét. 180 fokon, légkeveréssel 35 perc alatt sült meg a kicsike. Brutkó nagyon!