A tészta, ami 3 nap múlva is puha marad! Én nagyon finnyagép vagyok, ha pékcuccokról van szó: vagy frissen, vagy sehogy! Ha már másnapos, és egy kicsit szárazabb, ahogy vagy megpirítom, vagy leöntöm valamivel, máshogy már nem eszem meg. De ez a sütőtökös tészta napokon át ugyanolyan puha marad!

HOZZÁVALÓK (6db):

  • 100g sült sütőtök
  • 200g langyos víz
  • 20g facsart citromlé (almaecet is jó)
  • 2g só
  • 12g Szafi Reform 4-szeres édesítő (vagy cukor)
  • 170g Szafi Free világos puha kenyérliszt

ELKÉSZÍTÉS:

A sült sütőtököt villával pépesítettem, hozzáadtam a citromlét, és a vizet. Ezután adagoltam hozzá a sót, az édesítőt, és a végén a lisztet. Puha, ruganyos tésztát kapunk belőle. Kilisztezett felületen kinyújtottam, 6 téglalapot vágtam, közepükbe brutál sűrű Szatmári szilvalekvárt tettem, majd buktákat formáztam belőlük. Tetejüket lefújtam kókuszolajpray-vel, aztán 180 fokon, légkeveréssel 30 perc alatt megsütöttem őket.

Elmondhatatlanul finomak, meg sem vártuk, hogy kihűljenek, rávetődtünk a tányérra. 😊