A hamburgerbucinak amúgy semmi köze a svédekhez, csak azért tettük rá a zászlót, mert jól néz ki. 😊 A recept saját, a buci pedig puha, édeskés, csökkentett szénhidráttartalmú, egyszóval tökéletes. Gluténmentes, és vegán, of course.

HOZZÁVALÓK (5db):

  • 100g sült sütőtök
  • 40g almaecet (vagy facsart citromlé)
  • 360g langyos víz
  • 5g só
  • 20g tökmagliszt
  • 320g Szafi Free világos puha kenyérliszt

ELKÉSZÍTÉS:

A sült sütőtököt villával pépesítettem, hozzáadtam az almaecetet, és a vizet. Ehhez adagoltam a sót, a tökmaglisztet, és a kenyérlisztet. 10 percig pihentettem, aztán 5 felé vettem a tésztát, és bucikat formáztam. Sütés előtt lekentem ketchup + víz keverékével, de ez el is hagyható. 190 fokon, légkeveréssel nagyjából 27 perc alatt sültek meg.

(A bucikba proteines, babos vegán fasírtot tettünk.)