Nem tehetek róla, de nem szeretem a bejglit. A mákos, és diós ízvilág viszont bejön, mert egyből ünnepi hangulatba rak mindenkit. 😊 A darát mákot, és diót a palacsintatésztába tettem, és jelentem, isteni finom lett mindkettő! Külön csoda, hogy vegán, gluténmentes verzióban is tökéletes lett a végeredmény.
MÁKOS HOZZÁVALÓI (6db ):
- 200g víz
- kis csipet só
- kis csipet édesítő
- 20g darált mák
- 60g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- egy löttyintés vaníliaaroma (elhagyható)
DIÓS HOZZÁVALÓI (6db ):
- 200g víz
- kis csipet só
- kis csipet édesítő
- 20g darált dió
- 60g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- egy löttyintés rumaroma (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
Külön edényben kevertem össze a palacsintatésztákat, majd 10 percig állni hagytam. Ha időközben besűrűsödne, pici vízzel higítható sütés előtt. Nem túl forró palacsintasütőben megsütöttem, az első palacsinta alá egy pötty kókuszolajat tettem, utána már nem kell. A sütésnél arra kell figyelni, hogy akkor fordítható meg könnyedén, ha már pöndörödik a széle (kicsit tovább kell sütni, mint a hagyományos tojásos palacsintákat).
Az ünnepek közeledtével ilyet biztosat gyakran fogunk sütni! 😊