Nem tehetek róla, de nem szeretem a bejglit. A mákos, és diós ízvilág viszont bejön, mert egyből ünnepi hangulatba rak mindenkit. 😊 A darát mákot, és diót a palacsintatésztába tettem, és jelentem, isteni finom lett mindkettő! Külön csoda, hogy vegán, gluténmentes verzióban is tökéletes lett a végeredmény.

MÁKOS HOZZÁVALÓI (6db ):

  • 200g víz
  • kis csipet só
  • kis csipet édesítő
  • 20g darált mák
  • 60g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
  • egy löttyintés vaníliaaroma (elhagyható)

DIÓS HOZZÁVALÓI (6db ):

  • 200g víz
  • kis csipet só
  • kis csipet édesítő
  • 20g darált dió
  • 60g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
  • egy löttyintés rumaroma (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS:

Külön edényben kevertem össze a palacsintatésztákat, majd 10 percig állni hagytam. Ha időközben besűrűsödne, pici vízzel higítható sütés előtt. Nem túl forró palacsintasütőben megsütöttem, az első palacsinta alá egy pötty kókuszolajat tettem, utána már nem kell. A sütésnél arra kell figyelni, hogy akkor fordítható meg könnyedén, ha már pöndörödik a széle (kicsit tovább kell sütni, mint a hagyományos tojásos palacsintákat).

Az ünnepek közeledtével ilyet biztosat gyakran fogunk sütni! 😊