Nálunk ez most a legnépszerűbb recept, heti 3-szor minimum meg kell csinálnom. 😊 Hol lángos, hol pozzi, hol pogi készül belőle, most épp ultravékony, ropogós pizzaként öltött testet. Diétás is, gluténmentes is, vegán is, és finom is, kész főnyeremény.
HOZZÁVALÓK (2 főre):
- 125g meghámozott cukkini apró lyukú reszelőn lereszelve
- 4g só
- 100g langyos víz
- 10g almaecet (vagy facsart citromlé)
- 5g sörélesztőpehely
- 165g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt
ELKÉSZÍTÉS:
A fenti sorrendben összekevertem a hozzávalókat, majd alaposan kilisztezett deszkán 2 vékony pizzát nyújtottam belőle. Villával megszurkodtam a tetejüket, lefújtam egy pici kókuszolajspray-vel, és így, „üresen”, 180 fokon, légkeveréssel kb. 15 percig sütöttem őket. Kivettem a sütőből, rápakoltam a feltéteket, és újabb 10 percig sütöttem őket. Annyira könnyű a gyomornak, hogy az valami hihetetlen! 😊