Nálunk ez most a legnépszerűbb recept, heti 3-szor minimum meg kell csinálnom. 😊 Hol lángos, hol pozzi, hol pogi készül belőle, most épp ultravékony, ropogós pizzaként öltött testet. Diétás is, gluténmentes is, vegán is, és finom is, kész főnyeremény.

HOZZÁVALÓK (2 főre):

  • 125g meghámozott cukkini apró lyukú reszelőn lereszelve
  • 4g só
  • 100g langyos víz
  • 10g almaecet (vagy facsart citromlé)
  • 5g sörélesztőpehely
  • 165g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt

ELKÉSZÍTÉS:

A fenti sorrendben összekevertem a hozzávalókat, majd alaposan kilisztezett deszkán 2 vékony pizzát nyújtottam belőle. Villával megszurkodtam a tetejüket, lefújtam egy pici kókuszolajspray-vel, és így, „üresen”, 180 fokon, légkeveréssel kb. 15 percig sütöttem őket. Kivettem a sütőből, rápakoltam a feltéteket, és újabb 10 percig sütöttem őket. Annyira könnyű a gyomornak, hogy az valami hihetetlen! 😊