Most kapaszkodjatok meg: 2 összetevős vegán édesburis szilvásgombóc, ennél egyszerűbb recept szerintem már nincs is. 😊 Fogtam egy impozáns édesburit, meghámoztam, felkockáztam, sós vízben puhára főztem, ennyi volt vele az előkészület.

HOZZÁVALÓK (6 nagy gombóchoz):

  • 200g főtt édesburgonya
  • 100g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt (gluténmentes)
  • a töltelékhez szilva, esetleg sűrű lekvár

ELKÉSZÍTÉS: A főtt édesburit botmixerrel pürésítettem (lehet bele tenni egy csipet sót, és édesítőt is ízlés szerint), majd hozzáadtam a lisztet. Kézzel összedolgoztam, majd kilisztezett felületen kinyújtottam téglalap alakúra, és 6 négyzetre vágtam fel. Mindegyik közepébe tettem 1/2 szilvát, megszórtam fahéjjal, pici édesítővel, majd ráhajtogattam a tésztát a szilvára, és gombóccá formáztam. Forrásban lévő vízbe tettem, és 4 percig főztem. Gluténmentes kenyérmorzsába hempergettem meg a kifőtt gombóckákat. Hát valami fenomenális, milyen finom puha, és szaftos!

Ui.: sült sütőtökkel is működik, akkor 200g sült sütőtök + 120g liszt lesz a jó arány, egyébként isteni úgy is!!