Édescsípős, és fokhagymás is egyszerre, valami őrület, mennyire jó ez a leveske! Egyszer olvastam egy séftől, hogy a magyarok túl sűrűre főzik a krémleveseket, és az már inkább főzelék. Én sem vagyok kivétel, imádom, ha indokolatlanul sűrű egy leves, álljon csak meg benne a kanál. 😊 Teljesen vegán, tejmentes, cukormentes, gluténmentes, szójamentes. 

HOZZÁVALÓK (4 adag):

  • 4db nagyobb édesburgonya
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 kövér gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só, kurkuma, gyömbér, szerecsendió, chili pehely
  • kb. 2dl növényi tej

ELKÉSZÍTÉS:

Az édesburgonyákat meghámoztam, felkockáztam, sütőpapírral bélelt tepsire tettem, lefújtam pici olajspray-vel, és 20 percig, 180 fokon, légkeveréssel elősütöttem őket. Így sokkal finomabb, mint megfőzve, szóval nem érdemes kihagyni ezt a lépést!! Közben a hagymát apróra vágtam, pici olajon üvegesre pirítottam. Erre dobtam a sült édesburikockákat, majd rányomtam a zúzott fokhagymákat, és 1-2 percig kevergetve pirítottam őket.

Felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi. Fűszereztem sóval, kis csipet szerecsendióval, nagy csipet kurkumával, őrölt gyömbérrel, és egy kis chili pehellyel, majd kb. 10-15 percig főztem. Lehúztam a tűzről, hozzáadtam kb. 2dl növényi tejet, kicsit hagytam hűlni, majd botmixerrel leturmixoltam. A hozzáadott tej segítségével lehet játszani a sűrűséggel, én azért vigyáztam rá, hogy még „túl sűrű“ maradjon. 😊