Teljesen véletlenül lett full túró ízű ez a puha, foszlós péksüti. A túró ízt úgy sikerült összehozni, hogy közben full vegán a cucc. 😊 Én konkrétan lehidaltam, mennyire finom a tésztája, teljesen olyan, mint egy szaftos vajas tészta, pedig vaj sincs benne. Engem amúgy is lázba hoz minden, ami a tejtermékekre emlékeztet, mert ez hiányzik legjobban a „régi“ életemből. Hasznos tanács: minimum dupla adaggal érdemes nekikezdeni, tapasztalat. 😊
HOZZÁVALÓK (6db):
- 120g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt
- 30g Szafi Reform süteményliszt
- 10g Szafi Reform 4-szeres édesítő (ugyanennyi cukorral is helyettesíthető)
- 3g porélesztő
- 3g folyékony vaníliaaroma
- kis csipet só
- 20g frissen facsart citromlé (vagy almaecet)
- 80g langyos víz
- 60g mandulatej
A receptünk itt is megtalálható:
ELKÉSZÍTÉS:
A száraz és vizet hozzávalókat összedolgoztam. Nagyon lágy még ilyenkor, de ez így a jó, nem kell több liszt. Letakarva, meleg helyen 15 percet pihentettem. Kilisztezett felületen átgyúrtam picit, aztán nagyjából 2cm magasságú téglalapra nyújtottam ki. Lefújtam kókuszolajspray-vel (ettől lesz olyan, mint ha vajas tészta lenne). Hosszában 6 fele vágtam, és az egyik felüktől lazán feltekertem őket. A tekercseket sütőpapírra tettem, a tetejüket is lefújtam olajspray-vel, és 170 fokon, légkeveréssel 25 percig sütöttem őket. Sütés közben nem nőnek nagyra, szépen megtartják a formájukat. Irtózatosan finom!