Teljesen véletlenül lett full túró ízű ez a puha, foszlós péksüti. A túró ízt úgy sikerült összehozni, hogy közben full vegán a cucc. 😊 Én konkrétan lehidaltam, mennyire finom a tésztája, teljesen olyan, mint egy szaftos vajas tészta, pedig vaj sincs benne. Engem amúgy is lázba hoz minden, ami a tejtermékekre emlékeztet, mert ez hiányzik legjobban a „régi“ életemből. Hasznos tanács: minimum dupla adaggal érdemes nekikezdeni, tapasztalat. 😊

HOZZÁVALÓK (6db):

  • 120g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt
  • 30g Szafi Reform süteményliszt
  • 10g Szafi Reform 4-szeres édesítő (ugyanennyi cukorral is helyettesíthető)
  • 3g porélesztő
  • 3g folyékony vaníliaaroma
  • kis csipet só
  • 20g frissen facsart citromlé (vagy almaecet)
  • 80g langyos víz
  • 60g mandulatej

A receptünk itt is megtalálható:

ELKÉSZÍTÉS:

A száraz és vizet hozzávalókat összedolgoztam. Nagyon lágy még ilyenkor, de ez így a jó, nem kell több liszt. Letakarva, meleg helyen 15 percet pihentettem. Kilisztezett felületen átgyúrtam picit, aztán nagyjából 2cm magasságú téglalapra nyújtottam ki. Lefújtam kókuszolajspray-vel (ettől lesz olyan, mint ha vajas tészta lenne). Hosszában 6 fele vágtam, és az egyik felüktől lazán feltekertem őket. A tekercseket sütőpapírra tettem, a tetejüket is lefújtam olajspray-vel, és 170 fokon, légkeveréssel 25 percig sütöttem őket. Sütés közben nem nőnek nagyra, szépen megtartják a formájukat. Irtózatosan finom!